Podijeli

Noćna utrka PULSKA Xica, 15. rujna u 20.30 h

PULSKA Xica,  noća utrka središtem grada, bit će održana u subotu 15. rujna s početkom u 20.30 sati. Cilj je kao i ranijih godina u dvijetisućljetnoj Areni.

Pokrovitelji su GRAD PULA i Turistička Zajednica grada Pule, a prijašnjim suorganizatorima Arheološkom muzeju Istre te Povijesnom i pomorskom muzeju Istre, ove su se godine pridružili ISTRun i run&trek.

Nakon što nam se prošle godine pridružio GRAWE sa svojom akcijom poKRENI, kada smo osim 10 kilometara ponudili i rekreativcima mogućnost trčanja na duplo manjoj dionici od 5 kilometara, ove nam se godine javio i partner DM s ciljem popularizacije trčanja od najmanjih nogu te uvodimo i dječje utrke u kategorijama za predškolarce i osnovnoškolce. Kako bi uživanje uz prekrasne vizualne efekte koje su nam ponovno pripremili marljivi zaljubljenici Festivala Visualia bilo primamljivije i za one najbrže, osigurali smo i njima posebne nagrade. Najbrži natjecatelji na 5 i 10 kilometara na poklon dobijaju Garmin sportski sat, dok najbrže natjecateljice osvajaju poklon paket DM-a! Nadalje, od prvog nam je dana, još dok smo trčali uz zalazak sunca, nit vodilja bila #vjerujusebe te bi se ovim putem zahvalili i ERSTE Banci koja vjeruje u nas.

Slogan ovogodišnje utrke biti će #OsvijetliteObraz, kako bismo naglasili svjetleće efekte i instalacije koje će trkači obilaziti na stazi duljine 5 i 10 kilometara za vrijeme održavanja Festivala Visualia.

Kotizacija za prijavljene tijekom prvih mjesec dana je 80 kuna, od 15.7. do 15.8. je 100, dok je zadnji mjesec kotizacija 120 kuna. Osim prije navedenih nagrada i finišerske medalje, svi prijavljeni do 15.8. u startnom paketu osim poklona partnera osiguravaju i dri fit majicu sa prepoznatljivim logom Xice na prednjem dijelu.

Organizatori su: ISTRun, Udruga kizeziologa Pula i Run&trek a pod pokroviteljstvom Grada Pule i Turističke zajednica grada Pule.

Prijave za sve zainteresirane natjecatelje moguće su na www.utrka.com a informacije o utrci na www.pula.run

Skip to content