Pulski Karneval, 4. – 21. 02. 2023.

Pulski Karneval, 4. – 21.02.2023.

 • Kad maškare preuzmu ključeve grada, počinje peto godišnje doba, doba veselja i ludiranja za velike i male. I ove će godine ključeve grada Pule preuzeti najmlađe maškarice, a u nikad bogatijem programu, svatko će moći biti baš ono što želi. Uz zabavu, šalu i ples, najmlađe maškare mogu osvojiti i nagradice.
 • Karnevalski program počinje u subotu 4. veljače programom namijenjenim upravo najmlađima i nastavlja se subotu nakon, 11. veljače. Tako će obje subote u 9.30, 10, 10.30, 11 i 11.30 sati ispred Arene kretati Veseli karnevalski autobus udruge Birikina s prigodnim programom. Pulapromet partner je u ovom programu i za maškare daje autobus i šofera. Obavezno sudionici moraju dan prije ‘skoknuti’ do TZ-a Pule za preuzimanje karata za veseli autobus.
 •  Za skriveno blago skupljaju se pečati. Prvi pečat može se dobiti ispred Arene od kuda kreće Veseli karnevalski autobus put Giardina gdje je predviđen iskrcaj uz doček Čarobnjakove družine kod kojih se dobiva drugi pečat.
 • Potom kreću put Trga Portarata gdje ih čeka Karnevalsko čarobiranje mađioničara Stefana  uz oslikavanje lica u Rozi make up corneru, čarobiranja koja počinju u 10.15, 10.45, 11.15, 11.45 i 12.15 sati i naravno – treći pečat!
 • Od Trga Portarata nastavlja se dalje uz pratnju Čarobnjakove družine prema  Parku grada Graza gdje mogu prisustvovati nastavi Škole za maškare Teatra Naranča koja počinje u  11.00, 11.30, 12.00., 12.30 i 13.00 sati.  Za vrijedne đake nagrada je –  četvrti pečat. S tako prikupljenim pečatima cilj je doći do Foruma i otkriti skriveno blago u TZ-u Pula gdje se dobije peti pečat.
 • A da bi se i velike maškare dobro zabavile Karnevalska skupina Veli Vrh – Valmade za sve je pripremila vesele đireve u subotu 11. veljače i to po Valmadama od 10 do 11 sati i po Velom Vrhu od 11 sati, a ‘štala’ će potrajati sve do 19 sati.
 • U petak 17. veljače u Areni će se održati već tradicionalni Dječji karneval za vrtićke i školske skupine s početkom u 10 sati u organizaciji Društvo naša djeca, dok će dan kasnije u subotu 18. veljače Dječja maškarana matineja okupiti najmaštovitije likove u tunelu Zerostrasse od 17.30 do 21 sat, uz dječju zabavu koju osiguravaju Zemlja zabave i Pula Nightlife.
 •  Za one velike zabava pod maskama nastavlja se 18. veljače u Zerostrasse  od 23 sata pod nazivom Carnival underground DJ party. U međuvremenu svi se mogu zagrijati na DJ punktovima pod nazivom „Masquerades in the city“ i to od 19 do 02.00 sata na Danteovom trgu, Portarati i Giardinima u suradnji s Pula Nightlifeom i lokalnim ugostiteljima koji će imati posebnu ponudu za posjetitelje.
 •  I veliko finale za kraj, prije početka korizme, bit će u utorak 21. veljače kada će se na tržnici od 10 do 13 sati organizirati Pusna marenda s obrtnicima Udruženja obrtnika Pule uz kobasice, kiseli kapus, fritule ili kroštule i vino…, dok će krivac za sve nedaće, pust, točnije pustnica nazvana Krizična Recesijanka, biti spaljena nakon čitanja šentence u 19 sati na Velom Vrhu kod Gardelina.

 

 • U slučaju loše vremenske prognoze može doći do određenih izmjena u programu.
 • Preuzimanje karata za Veseli karnevalski autobus moguće je dan prije u TZ-u Pula, (Forum 3) od 8.00 do 17.00 sati.

Skip to content