Podijeli

U subotu 12. svibnja na tržnici Veruda kuhat će se pedoći

Pulska tržnica nastavlja s obilježavanjem 115 godina od otvorenja zgrade tržnice u obliku kako je danas poznajemo.

Ove subote 12. svibnja program seli na tržnicu Veruda kako bi zajedno sa zakupcima i posjetiteljima tržnice proslavili jubilarnu obljetnicu. U velikoj pulskoj padeli pripremat će se pedoći, a za glazbenu podlogu pobrinut će se In Vino Veritas. Prva degustacija očekuje se oko 11 sati.

 

Subota je ujedno dan kada će tržnicu na Verudi posjetiti Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda Pula. Naime, tijekom ove pedagoške godine provodi se projekt pod nazivom „Djeca i tržnice grada“ u suradnji s DV Pula, DV Mali svijet i DV RinTin Tin te Gradskom tržnicom Pula koja ujedno u 2018. godini obilježava 120 godina osnivanja.

Za poticanje kako djece s teškoćama u razvoju, tako i djece bez teškoća, rad na projektu uključuje aktivnosti vezane uz likovne, glazbene i dramske radionice koje  se tematski vezuju uz voće, povrće, domaće životinje.

Jedan od ciljevi ovoga projekta je upoznavanje djece s tržnicom kao mjestom gdje se prodaju i kupuju različite namirnice. Aktivnosti Dnevnog centra vezano za upoznavanje djece s tržnicom najčešće su se održavale na tržnici Veruda, gdje su im susretljivi prodavači uvelike pomogli u ostvarenju cilja.

 

 

Skip to content