Spectacvla Antiqva – borbe gladijatora u Areni

Tisuće gledatelja posljednjih godina u pulsku Arenu privlači jedinstveni spektakl borbi gladijatora. Radi se o Spectacvli Antiqvi, manifestaciji koja se od lipnja do rujna održava u amfiteatru i kojom se simuliraju gladijatorske borbe, jednako atraktivne i zanimljive kao i u doba starog Rima iako srećom ne završavaju smrću kao ondašnje.

Spectacvla Antiqva svoje gledatelje upoznaje s tradicijom koja seže sve do četvrtog stoljeća prije Krista. Gladijatorske borbe u Areni oživljavaju duh i mentalitet ondašnji ljudi, oživljavaju vrijeme gladijatorskih borbi u kojima nije bilo milosti, a bile su pomno organizirane i izuzetno popularne.

Spectacvla antikqva ne nudi gledateljima samo uzbuđenje gladijatorskih borbi već ih narator svojom pričom na zanimljiv, duhovit i edukativan način uvodi u davno doba Rimskog carstva.

Današnji gladijatori bore se pravim oružjem i u pravoj odori, replikama starorimskih koje sami izrađuju. Po završetku programa gledatelji se mogu fotografirati sa gladijatorima i razgledati njihovu opremu.

 

Skip to content